Niermeridiaan & Blaasmeridiaan

NIERMERIDIAAN


Verloop

De niermeridiaan begint op de voetzool en loopt langs de binnenkant van de voet omhoog naar de enkel. Dan loopt hij aan de binnenkant van de enkel, onderbeen en dijbeen omhoog, langs de navel over de buik. Hij eindigt onder het sleutelbeen.

Functie: stuwkracht
De nieren zijn onze oerbron. Ze zijn de opslagplaats van ouderlijke en erfelijke energie. De niermeridiaan werkt samen met de blaasmeridiaan en hij houdt verband met onze wilskracht en het vermogen om vooruit te komen in het leven. Hij staat in verbinding met de botten en helpt merg te vormen voor de hersenen, ruggengraat en botten.

Disbalans
Als de niermeridiaan niet in balans is, uit zich dit fysiek in chronische vermoeidheid, vaak plassen, breekbare botten, keelpijn, dorst, stijfheid in de onderrug en oorsuizingen. Psychisch kan zich dit uiten in rusteloosheid, ongeduldigheid, slaapproblemen, angsten, bezorgdheid en gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen.

BLAASMERIDIAAN


Verloop

De blaasmeridiaan begint aan de binnenkant van de oogkas en loopt over het hoofd naar de rug. Hier splitst hij zich in twee takken. Vanaf de rug loopt hij naar de achterkant van het been en de kuit en hij eindigt bij de buitenste nagelhoek van de kleine teen.

Functie: zuivering
De blaasmeridiaan is verbonden met de opslag en uitscheiding van vloeibare afvalstoffen, zoals urine. Hij heeft ook te maken met de hersenen, het autonoom zenuwstelsel en de hypofyse.

Disbalans
Als de blaasmeridiaan niet in balans is, dan is het autonoom zenuwstelsel gespannen. Daarnaast uit zich dit in blaasklachten, last van de knieën, last van de rug, kramp in de benen en een strak gevoel in de kuiten en de achterkant van de benen. Psychisch kan dit zich uiten in angsten, bezorgdheid, rusteloosheid en achterdocht.

Terug naar Meridianen Verder naar Hartbeschermer & Drievoudige verwarmer

Geverifieerd door MonsterInsights