Over Jan

Mag ik mij even voorstellen?

Jan van Rossum, Shiatsupraktijk Nieuwegein, Utrecht, IJsselstein, Houten, Leidse Rijn, De Meern, Woerden, & Vianen.Opgegroeid op het water en na de middelbare school in de ICT gestart. Vanuit technische functies doorgegroeid naar functies met veel menselijke interactie. In de avonduren HBO-informatica en HBO-bedrijfskunde gehaald. Vader van 2 kinderen en bestuurslid van wijkoverleg.

In 2004 kwam ik zelf vanwege klachten in aanraking met shiatsu. Ondanks de nodige scepsis, al was het maar vanwege die rare en moeilijk uitspreekbare naam, heb ik me toch laten behandelen.

Mijn klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. De aanvankelijke scepsis veranderde langzaam in een wens om zelf mensen met shiatsu te helpen, klachten te verminderen. Daarom ben ik in 2011 gestart met de opleiding tot shiatsu therapeut. September 2013  heb ik de propedeuse fase van de opleiding afgerond en mijn masseursdiploma ontvangen uit handen van Takashi Namikoshi, de derde generatie van de grondleggers van shiatsu. Sinds 5 september 2015 heb ik mijn opleiding tot shiatsu-therapeut afgerond.

Mijn werkwijze en motto

Veel typisch “westerse” gezondheidsklachten zijn verklaarbaar en herleidbaar tot de echte bron als je er vanuit een holistisch perspectief naar kijkt. Om de bron van klachten te achterhalen stel ik een open en constructieve dialoog op prijs. Details maken het verschil.  In een open dialoog kan ik veel meer voor je betekenen. Ik kan veel met mijn duimen, vingers en shiatsu-kennis. Samen met jou, wellicht een kleine aanpassing in jouw levensstijl, en jouw informatie kan er echter nog veel meer en vaak sneller effect worden behaald. Ik ga voor kwaliteit en resultaat , jij toch ook?!

Shiatsu-therapie & andere kennis en ervaring

Mijn opleiding tot shiatsu-therapeut duurde 5 jaar. Naast shiatsu kreeg ik vakken als medische basiskennis, Traditional Chinese Medicine, Natuurgeneeskunde, Voedingsleer, Communicatie, Recht en Ethiek. Naast shiatsu ben ik ook bekend met NLP, meditatie, coaching  en andere o

Diploma uitreiking
Ontvangst diploma Shiatsu masseur

nderwerpen die de effecten van shiatsu verder kunnen vergroten. Met een ervaring van 35 jaar in het bedrijfsleven in verschillende functies, kan ik me, denk ik, goed inleven in veel situaties. Jaarlijks volg ik verplichte en niet verplichte bijscholingen om mijn kennis en vaardigheden tenminste op peil te houden. Met een aantal collega´s houd ik periodiek intervisie om ervaringen uit te wisselen.

Mijn missie, waar ik blij van word!

Ik krijg nogal eens de vraag: Waarom geef je shiatsu?.  Het antwoord luidt:  ik vind het mooi, leuk en bovenal een eer om mensen de mogelijkheid te bieden fitter, bewuster en hopelijk blijer hun leven te leven.

Scroll naar boven