Ervaringen

Op deze pagina en vind je evaluaties over mijn shiatsu-behandelingen. Doe er je voordeel mee zodat je weet hoe diegene die jou mogelijk shiatsu geeft dat doet en wat je zoal kunt ervaren na één of meerdere behandelingen.

Kijk je via je telefoon/tablet dan zie je onderaan de evaluaties die via google zijn binnengekomen; kijk je via desktop/laptop, dan zie je de evaluaties van google rechts.

Aan de rechterzijde van deze pagina vind je een lijst van evaluaties die via google zijn ontvangen. Wil je zelf een evaluatie geven, dat kan hier. Wil je liever  anoniem een evaluatie over mijn dienstverlening delen op deze pagina, mail dan je tekst aan me en ik plaats deze met uitsluitend je voornaam of voorletter, al naar gelang jouw wens(en).

Op mijn facebook-pagina (opent in nieuwe pagina) vind je ook evaluaties

In een ver verleden om naamsbekendheid te krijgen ooit meegedaan met social deal. Ook hier evaluaties; blader even naar beneden en je ziet de evaluaties.

Evaluaties op mijn eigen website, zie hierna:

 

26-maart-2024 Greet de Bondt

“In juni 2017 was ik aan het fietsen met de hond. Mijn hond zag een andere hond en daardoor kwam ik met de fiets te vallen. Ik kon met pijnstillers nog niet slapen van de pijn in mijn schouder. De dokter zette er een spuit in en volgens hem hielp dat bij 75% van de mensen. Bij mij deed het helemaal niks. De arts wilde het nog een keer proberen, zodat ik van de pijn af zou komen. Ik besloot dat ik dat niet wilde en ging op zoek naar iets anders.  Zo kwam ik bij Jan terecht. Jan is heel kundig en geeft naast de behandeling allerlei nuttige adviezen. Na een paar keer was ik helemaal van de pijn af.

Ik kom nog steeds heel graag bij Jan voor shihatsu therapie en voor mij is het heerlijk voor lichaam en geest. Ik zie er altijd naar uit om weer te gaan.”

8 april 2021, door Willeke Heidemann, vrouw, 51 jaar

Eind 2018 kwam ik voor het eerst bij shiatsu praktijk Jan van Rossum. Ik liep toen al bijna een jaar met de napijn van een schouderontsteking. Had al vele hierop gerichte fysiotherapie behandelingen achter de rug. Na 3 shiatsu behandelingen door Jan was de pijn weg. Ik kon weer zwemmen!

Verbazingwekkend was verder dat het voelde alsof er inwendig (in mijn romp) een soort verhuizing op gang kwam, waarbij voorwerpen verplaatst werden. Ook emotioneel werden kwesties aangeraakt; bijvoorbeeld ‘grenzen aangeven’. Mede dankzij de vlotgetrokken energiestroom kreeg ik een ‘kundalini’ ervaring (waar ik voorheen jarenlang naartoe had gewerkt middels yogabeoefening…)

In 2019 heb ik shiatsu behandelingen gebruikt ter ondersteuning van een emotioneel verwerkingsproces. Was pijnlijk, maar heeft me verder geholpen. In 2020 ben ik gemiddeld eens per 2 maanden voor een ontspannende shiatsu behandeling naar Jan gekomen. Dit is ook mijn voornemen voor 2021.

Jan heeft me na de intake in 2018 op mijn klachten toegespitste documentatie toegezonden, die ik nog af en toe terug lees. Ook later, toen ik hem soms om specifieke informatie vroeg, kreeg ik die. Jan is toegewijd aan je gezondheid, en helpt je graag een stap vooruit!

8 maart 2021, door R. Man, 27 jaar

Ik liep al een tijdje rond met het gevoel dat ik een deel van de energie en levenslust die voorheen had, verloren was. Ik realiseerde mij dat ik al een aantal maanden bezig was om die energie en levenslust terug te krijgen, maar dat het tot dan toe toch nog niet helemaal was gelukt en dat ik eigenlijk maar een beetje bleef ‘kwakkelen’. Ik heb al van jongs af aan mijn gezondheid vanuit een holistisch/natuurgeneeskundig perspectief benaderd, en ik had nu het gevoel dat ik vooral een duwtje in de rug nodig had. Een soort van ‘kickstart’ die mij vrij kon maken van wat mij op dat moment ook maar belemmerde, zodat ik daarna op eigen kracht verder kon oppakken. Uiteindelijk ben ik via het internet bij Jan terechtgekomen. Jan neemt altijd uitgebreid de tijd en start elke sessie onder het genot van een kop thee en een goed gesprek. De massage zelf is ook heel bijzonder, soms lig ik er huilend en ontlaad ik helemaal, soms kom je in een soort ‘natural high’, en soms ontspan ik zo diep dat ik even later bij het tankstation mijn eigen pincode niet eens meer kan herinneren…

Jan is oprecht, eerlijk en denkt mee. De thee, de gesprekken, het (optionele) huiswerk, de tips en adviezen, etc. maken een behandeling bij Jan veel meer dan een Shiatsu massage alleen.

 Marcella Nak Weesp, 27 januari 2015, door Marcella Nak

Na jarenlang met rugpijn te hebben gelopen, diverse artsen en fysiotherapeuten te hebben bezocht, kwam ik ongeveer 2 jaar geleden, via mijn neef, in contact met Jan. Hij was toen halverwege zijn opleiding tot shiatsu therapeut en wilde graag allerlei soorten klachten behandelen. De eerste behandeling was heftig, veel spanning in mijn lijf, maar de ochtend na mijn behandeling stond ik voor het eerst in jaren op zonder pijn! Ik wist niet wat me overkwam, zo heerlijk. Sindsdien kom ik regelmatig bij Jan voor een shiatsu behandeling. Jan heeft steeds meer bijgeleerd en ik voel me na iedere behandeling als herboren. Hij brengt met z’n behandelingen ontspanning, pijnverlichting, balans en hij heeft me geleerd om beter naar m’n lichaam te luisteren. Dankjewel, Jan!

17 maart 2015, door Eline, Vrouw 26 jaar

Ik ben op 26 jarige leeftijd bij Jan terecht gekomen en heb daar voor het eerst kennis gemaakt met Shiatsu. Deze kennismaking had voor mij diverse redenen. Belangrijkste reden was belemmerende spanningen in het lichaam waardoor ik blokkeer. Bovendien wilde ik mezelf op een positieve manier in aanraking laten komen met mijn lichaam.

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten dus ging er open in. De eerste behandeling was heftig en goed water drinken daarna was essentieel. Het was een rollercoaster waar ik in belandde, maar kreeg hierin goede begeleiding van Jan. Uiteindelijk hebben de behandelingen veel negatieve energie en emoties losgemaakt, waardoor er ruimte ontstond en ik ook minder spanningsklachten had. In het begin bleef ik nog wel slecht slapen maar inmiddels is dit ook hersteld.

Ik heb geleerd om signalen van mijn lichaam te herkennen en ben in een intensief veranderproces beland. Dit veranderproces is nog lopende maar door Shiatsu en de vakkundigheid van Jan is er een mooie start gemaakt en kan ik weer genieten van kleine dingen. Hartelijk dank voor deze bijzondere ervaringen!

 1234482_575034375925876_1656999294_n 4 februari 2016, Daphne de Gouw

Tijdens mijn vakantie heb ik me vertild met een koffer. Daarbij schoot het ‘verkeerd’ in mijn rug. Dat is toch al een zwakke plek van mij. Ik heb er een week mee rondgelopen, maar merkte dat het niet veel beter ging. Ik heb daarom Jan om hulp gevraagd. De shiatsu behandeling was voor mij een nieuwe ervaring. Mijn lijf reageerde nogal heftig, ook na de behandeling. Het duurde een dagje voor ik goed was bijgekomen, maar daarna was de pijn weg en bleef deze ook weg! Ik ben Jan erg dankbaar en ik kan hem van harte aanbevelen.

12 oktober 2016, door Robert, 50 jaar

De shiatsu-behandelingen van Jan brengen de onderliggende energiestromen weer in beweging met als resultaat dat het hele lichaam weer even wordt ‘gereset’. Het geeft eerst een diepe ontspanning wat zich vervolgens langzaam omzet in een energiek gevoel wat nog dagenlang na de behandeling blijft doorwerken.

Jan behandelt het hele lichaam, maar als je een specifieke klacht hebt, dan geeft hij dat extra aandacht. Zo heb ik een tijdje rond gelopen met teveel stress wat weer leidde tot darmklachten. Mede door de shiatsu-behandelingen zijn deze darmklachten aanzienlijk verminderd!

Iedereen die last heeft van stress-gerelateerde klachten en/of depressie raad ik aan om Shiatsu uit te proberen. Het heft blokkades op en het kan je leven écht in positieve zin veranderen!

 

   

8 september 2017, door Anita, 49 jaar

Na jarenlang rug- en nekklachten te hebben, diverse soorten therapie gehad te hebben waaronder de normale fysio-, manuele therapie, chiropractie en dry needling, massages en ga maar door, de stap naar de Shiatsupraktijk genomen. In het begin een beetje onwennig en zeker ook pijnlijk maar door de geruststellende aanpak van Jan kan je het uur doorkomen. Ook nog napijn gehad maar nu na 3 behandelingen, eigenlijk al na de 2e, voel ik duidelijk verbetering, is zelfs de pijn verminderd en kan ik weer beter functioneren. Sta versteld van wat het lichaam allemaal zelf kan doen om de juiste energie op de juiste plekken te krijgen en hoe de klachten dan kunnen verminderen. Dank je wel Jan voor je uitleg en begeleiding hierin.

 

Scroll naar boven