Ervaringen

 

 Marcella Nak Weesp, 27 januari 2015 door Marcella Nak

Na jarenlang met rugpijn te hebben gelopen, diverse artsen en fysiotherapeuten te hebben bezocht, kwam ik ongeveer 2 jaar geleden, via mijn neef, in contact met Jan. Hij was toen halverwege zijn opleiding tot shiatsu masseur en wilde graag allerlei soorten klachten behandelen. De eerste behandeling was heftig, veel spanning in mijn lijf, maar de ochtend na mijn behandeling stond ik voor het eerst in jaren op zonder pijn! Ik wist niet wat me overkwam, zo heerlijk. Sindsdien kom ik regelmatig bij Jan voor een shiatsu behandeling. Jan heeft steeds meer bijgeleerd en ik voel me na iedere behandeling als herboren. Hij brengt met z’n behandelingen ontspanning, pijnverlichting, balans en hij heeft me geleerd om beter naar m’n lichaam te luisteren. Dankjewel, Jan!

17 maart 2015 Vrouw 26 jaar

Ik ben op 26 jarige leeftijd bij Jan terecht gekomen en heb daar voor het eerst kennis gemaakt met Shiatsu. Deze kennismaking had voor mij diverse redenen. Belangrijkste reden was belemmerende spanningen in het lichaam waardoor ik blokkeer. Bovendien wilde ik mezelf op een positieve manier in aanraking laten komen met mijn lichaam.

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten dus ging er open in. De eerste behandeling was heftig en goed water drinken daarna was essentieel. Het was een rollercoaster waar ik in belandde, maar kreeg hierin goede begeleiding van Jan. Uiteindelijk hebben de behandelingen veel negatieve energie en emoties losgemaakt, waardoor er ruimte ontstond en ik ook minder spanningsklachten had. In het begin bleef ik nog wel slecht slapen maar inmiddels is dit ook hersteld.

Ik heb geleerd om signalen van mijn lichaam te herkennen en ben in een intensief veranderproces beland. Dit veranderproces is nog lopende maar door Shiatsu en de vakkundigheid van Jan is er een mooie start gemaakt en kan ik weer genieten van kleine dingen. Hartelijk dank voor deze bijzondere ervaringen!

 1234482_575034375925876_1656999294_n 4 februari 2016, Daphne de Gouw

Tijdens mijn vakantie heb ik me vertild met een koffer. Daarbij schoot het ‘verkeerd’ in mijn rug. Dat is toch al een zwakke plek van mij. Ik heb er een week mee rondgelopen, maar merkte dat het niet veel beter ging. Ik heb daarom Jan om hulp gevraagd. De shiatsu behandeling was voor mij een nieuwe ervaring. Mijn lijf reageerde nogal heftig, ook na de behandeling. Het duurde een dagje voor ik goed was bijgekomen, maar daarna was de pijn weg en bleef deze ook weg! Ik ben Jan erg dankbaar en ik kan hem van harte aanbevelen.

12 oktober 2016, door Robert, 50 jaar

De shiatsu-behandelingen van Jan brengen de onderliggende energiestromen weer in beweging met als resultaat dat het hele lichaam weer even wordt ‘gereset’. Het geeft eerst een diepe ontspanning wat zich vervolgens langzaam omzet in een energiek gevoel wat nog dagenlang na de behandeling blijft doorwerken.

Jan behandelt het hele lichaam, maar als je een specifieke klacht hebt, dan geeft hij dat extra aandacht. Zo heb ik een tijdje rond gelopen met teveel stress wat weer leidde tot darmklachten. Mede door de shiatsu-behandelingen zijn deze darmklachten aanzienlijk verminderd!

Iedereen die last heeft van stress-gerelateerde klachten en/of depressie raad ik aan om Shiatsu uit te proberen. Het heft blokkades op en het kan je leven écht in positieve zin veranderen!

 

   

8 september 2017, door Anita, 49 jaar

Na jarenlang rug- en nekklachten te hebben, diverse soorten therapie gehad te hebben waaronder de normale fysio-, manuele therapie, chiropractie en dry needling, massages en ga maar door, de stap naar de Shiatsupraktijk genomen. In het begin een beetje onwennig en zeker ook pijnlijk maar door de geruststellende aanpak van Jan kan je het uur doorkomen. Ook nog napijn gehad maar nu na 3 behandelingen, eigenlijk al na de 2e, voel ik duidelijk verbetering, is zelfs de pijn verminderd en kan ik weer beter functioneren. Sta versteld van wat het lichaam allemaal zelf kan doen om de juiste energie op de juiste plekken te krijgen en hoe de klachten dan kunnen verminderen. Dank je wel Jan voor je uitleg en begeleiding hierin.

 

Neem contact op   Maak een afspraak