Tips

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1332798716823516.
Type: OAuthException

4 maanden geleden

Shiatsupraktijk Jan van Rossum

Heb je last van een trage schildklier (hypotheriodie), wil je weten hoe de hormonen TSH, T3 en T4 met elkaar samenwerken om stofwisseling (en daarmee veel andere zaken) in je lichaam te besturen, bekijk dan het filmpje (Engelstalig). Handig: Thyroid= schildklier; feedback loop=regelmechanisme. Interessant: voeding en stress zijn factoren van invloed.

Met shiatsu en acupunctuur kan de schildklier (enigzins) worden beïnvloed.
... Bekijk meerBekijk minder

Commentaar op Facebook

Kijk even door de beperkt aanwezige commercie heen en misschien kun jij of andere mensen er iets van leren?

Vraag liever advies aan een arts dan aan een facebook-filmpje. Een arts is - Betrouwbaarder; - Persoonlijk omdat hij JOU kent; da's heel belangrijk want iedereen is verschillend; - Niet commercieel.

4 maanden geleden

Shiatsupraktijk Jan van Rossum

De griepprik, wie kent de discussie (nog) niet. Onderstaand, zelfs voor mij nogal onbekende/stevige bijwerkingen van de ingrediënten in het "vaccin" waar in de bijsluiter fijntjes staat "tot wel 50% effectief" gebleken. Laat ik zeggen: ik ben (stevig) geschrokken. 🤔🤔🤔Merk op dat bepaalde stoffen van invloed kunnen zijn op organen (nieren en lever e.a. ) en die zijn bij de doelgroep van de doelgroep van de griepprik nogal eens "minder gezond".

Voor u/jou: beoordeel/bekijk zelf goed of de bijwerkingen voor jou/u van toepassing (kunnen) zijn.

Gezond eten, fruit, bewegen en meer kan ook effectief zijn.

Wijze afweging voor (volgende) griepprik toegewenst.Ik: "Mag ik alstublieft de bijsluiter van het griepvaccin?"
Apotheker: "Waarom?"
Ik: "Zodat ik het kan lezen."
A: "Welke?"
Ik: "Degene waarvoor geadverteerd wordt met spandoeken op de gang."
A: "Ik zal voor u het informatieblad printen."
Ik: "Nee, dat is niet hetzelfde papiertje."
A: "Wat wil je graag weten? Ik kan het je zo vertellen."
Ik: "Ik zou er graag alles over willen lezen voordat ik het laat inspuiten ... bijwerkingen, contra-indicaties, effectiviteit, ingrediënten zoals kwik."
A: "Ik denk dat we dit niet hebben. Laat me even kijken. (gaat checken) Sorry, ik kan er geen aan u geven tot de doos leeg is, omdat het in de doos moet blijven. Ik kan het informatieblad alsnog voor u printen."
Andere apotheekmedewerker met grote glimlach naar mij: "Hallo, ik heb er een gevonden, alsjeblieft”
***
Hier zijn enkele dingen in de bijsluiter die NIET in de apotheek te lezen zijn:
1. De enkele dosis injectieflacon bevat ≤1mcg kwik (dit wordt een "resthoeveelheid" genoemd door de industrie). (De multiflacon bevat 25 mcg.)
2. Voor mensen met een ei-allergie geldt er een contra-indicatie. (wat wil zeggen niet veilig voor deze mensen)
3. "Veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven en kinderen onder de 4 jaar. Er zijn geen deugdelijke en goed gecontroleerde onderzoeken gedaan bij zwangere vrouwen. Dit vaccin dient tijdens de zwangerschap alleen te worden gebruikt als dit echt nodig is. Het is niet bekend of het vaccin zich uitscheidt in de moedermelk. "
4. "Fluvirin is niet beoordeeld op kankerverwekkende risico’s of op verminderde vruchtbaarheid."
5. "Antilichaamrespons is laag in de populatie ouderen."
6. "Ernstige reacties, waaronder anafylactische shock (hele ernstige allergische reactie op een lichaamsvreemde stof), zijn waargenomen."
7. "Er zijn geen gegevens wat betreft het gelijktijdige toedienen van het griepvaccin met andere vaccins.” "Het vaccin wordt in verband gebracht met een toename van het Guillain-Barre-syndroom (aandoening van de zenuwen).”
8. "In sommige onderzoeken beschermde het vaccin tot 50% van de proefpersonen."

Deel, like, share zodat iedereen hiervan op de hoogte is.

Screenshots van de bijsluiter en aflevering Zembla over de onzin van de griepprik via onderstaande link:
leefbewust.nu/het-bedrog-van-de-griepprik/

Op een natuurlijke manier de griep te lijf gaan? Probeer eens Rauwe Bio C B D via: www.leefbewust.nu/rauw-en-biologisch
... Bekijk meerBekijk minder

De griepprik, wie kent de discussie (nog) niet. Onderstaand, zelfs voor mij nogal onbekende/stevige bijwerkingen van de ingrediënten in het vaccin waar in de bijsluiter fijntjes staat tot wel 50% effectief gebleken. Laat ik zeggen: ik ben (stevig) geschrokken. 🤔🤔🤔Merk op dat bepaalde stoffen van invloed kunnen zijn op organen (nieren en lever e.a. ) en die zijn bij de doelgroep van de doelgroep van de griepprik nogal eens minder gezond. 

Voor u/jou: beoordeel/bekijk zelf goed of de bijwerkingen voor jou/u van toepassing (kunnen) zijn. 

Gezond eten, fruit, bewegen en meer kan ook effectief zijn. 

Wijze afweging voor (volgende) griepprik toegewenst.

Heldere uitleg van de effecten van af n toe of wat vaker vasten door één maaltijd over te slaan: meer energie en vele andere bijkomende positieve effecten op body en mind. Bewust gezond aanbevolen om te lezen, met name voor (onbewust) koolhydraat en suiker "verslaafden". ... Bekijk meerBekijk minder

8 maanden geleden

Shiatsupraktijk Jan van Rossum

Vakantietijd. Buitenland? Loslopende zwerf- honden en katten die niet gevaccineerd zijn. Let je op jezelf en eventuele (klein-)kinderen bij het aanraken van die dieren? Ja, ik weet het ook.. ze zijn zielig, o zo leuk en schattig? Wens je een fijne vakantie. ... Bekijk meerBekijk minder

8 maanden geleden

Shiatsupraktijk Jan van Rossum

Sommige mensen verdragen ze (=wespen) niet en daarom extra waardevol om onderstaande eerste hulp tips even goed door te lezen én te onthouden. Wens je een fijne vakantie, zonder prikken van wespen en bijen.De komende weken kun je flink veel overlast krijgen van wespen (ook niet mijn favoriete diertje 😥) Wat moet je wel en niet doen bij een insectensteek? 🐝🥴👍

**WEL DOEN:**
1. Schraap een eventuele angel (van een bij) eruit met een (bank)pasje
2. Ontsmet de steekplek met een huiddesinfectiemiddel
3. Koel de steekplek met een coldpack (een ijsklontje werkt ook uitstekend 😉)
4. Eventueel kun je een zalfje smeren tegen de jeuk

**NIET doen:**
-Ga niet krabben aan de steekplek. Een bacteriële infectie ligt op de loer. Houd bij kleine kinderen de nagels kort om openkrabben te voorkomen
-Verwijder een angel niet met een pincet. De kans dat je het gifzakje leegknijpt is te groot

Dan de grote vraag! Wel of niet UITZUIGEN? 🧐
Uitzuigen wordt niet aangeraden. Met uitzuigen (ook met zo’n speciaal apparaatje) haal je NIET het gif uit de huid. Het gif verspreid zich zó snel, uitzuigen helpt daar niet tegen. Uitzuigen kan wel de jeuk verlichten. En sommige mensen beweren dat het bij hen de huidreactie verminderd. Daar zijn echter geen wetenschappelijke bewijzen voor. Daarnaast is de kans dat je de huid beschadigd door verkeerd of te hard uitzuigen aanwezig. Koelen is beter dan uitzuigen.
... Bekijk meerBekijk minder

Sommige mensen verdragen ze (=wespen) niet en daarom extra waardevol om onderstaande eerste hulp tips even goed door te lezen én te onthouden. Wens je een fijne vakantie, zonder prikken van wespen en bijen.

8 maanden geleden

Shiatsupraktijk Jan van Rossum

Handig voor op vakantie, als iemand zich verslikt en niet meer kan ademen: de handgreep van Heimlich. ... Bekijk meerBekijk minder